IndeksOSSSøgTilmeldte brugereLog indTilmeldCalendarSeneste indlægGrupper

Share
 

 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes

Go down 
ForfatterBesked
Kiwa

Kiwa

Antal indlæg : 887
Join date : 07/06/09
Age : 56
Geografisk sted : Gladsaxe (KBH området)

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 18:00

Vi har et akvarium jeg meget kraftigt overvejer, at nedlægge og sælge. Årsag - plads/reel anvendelse.

Det har kostet en pæn sjat i indkøb, med indretning med Btn moduler osv. Jeg "kvier" mig ved, at skulle sætte det til salg, for den spotpris jeg ved det måske kan indbringe.
Men med den nuværende anvendelse, og de omlægninger jeg pt. ønsker at foretage i vores akvariehold, er det dyrt og pladskrævende, at have kørende til det formål det pt. tjener.

Mål: 160x60x60 cm.

I dag køres det af et Eheim 2260 L spandfilter (dejlig men dyr maskine, der er monteret i et C modul??).

Derudover er der 2 stk. powerheads i et modul (Modul A) med 2 indsugningsriste og 2 udstrømmer udgange, for optimal cirkulation/iltning. Før i tiden var dette modul fyldt op med blå filterstykker, men dem har vi fjernet, da 2260'eren fint kan klare belastningen af akvariet. Så de er der udelukkende for cirkulation/iltning af vandet. Kan ikke huske hvad det er for nogle, men de er ikke de billigste i drift Læs de er fra 2006, og der er smæk på dem.

Belysning? Ja en by i Rusland for mig, men 2xT5 et eller andet ca. 9-10 timer dagligt. Dette for at følge rytmen i akvariet der står lige ved siden af på 720 L.

Et alternativ til eventuelt salg, kunne være at smide den ned i kælderen, og ændre radikalt på filtreringen/lys mængden, og det er her jeg har brug for hjælp.

Jeg har et A modul med 2 x indsugning og 2 x udstrømmning, samt tror det er et C modul med (som man normalt vil have i denne type modul) 1 indsugningsrist og 1 udstrømmning til rådighed.

Jeg har selvfølgelig set på dette link for modul A

http://www.unimati.biz/product.asp?product=1420

og dette linkt for modul C (er dog i tvivl om det er C vi har, synes 9 L lyder af meget lidt når jeg ser på vores)

http://www.unimati.biz/product.asp?product=1424

men er meget i tvivl.

Umiddelbart ville en løsning med kun en filter svamp i modul C være den nemmeste løsning mht rensning. Ved godt et stort filterstykke ikke kan anvendes i modul A, der skal det være skåret i stykker. Alternativ er at sætte en filtermåtte op på en eller anden måde, og drive det vha. luft. Bemærk, at hvis akvariummet skal i kælderen, vil funktionen af det udelukkende være sekundær til et flot stue akvarium.

Eventuelle beboere kunne blive enkelte Tanganyika cichlider der i perioder har behov for lidt ekstra plads (pause) det kunne også være vores Synodontis maller der kom til at gå der permanent. Det kommer således ikke til at være et "udstillings" akvarium - men et der måske bare står standby, til uforudsete ting og sager, og vil blive indrettet på fiskenes præmisser dog uden nævneværdig beplantning. Vi taler derfor om et akvarium overvejende med fisk, som har et vist behov for godt og iltrigt vand, dog uden, at det på noget tidspunkt vil blive overblastet fiskemæssigt.

Et par billeder som forhåbentlig giver større forståelse for problematikken.

Under opbygning i 2006 - modulet på venstre siderude er det jeg er i tvivl om - er det et C modul?
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Dsc0025uc

Modul A med 2x udstrømmning osv.
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Dsc0050

Det skal nævnes at der ovenpå A modulet ligger en 5 cm. bred/dyb glasliste næsten hele vejen hen i længderetningen, hvilket besværliggør adgangen til dette modul en anelse, hvorfor ideen med biobolde/filtervat/filtersvamp ikke tiltaler mig så meget igen mht. serviceringen af modulet.

Blot for helhedens skyld. 576 L og 720 L i aftenlysets skær, tilbage i 2006

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Dsc0048

affraid Sådan ser det ikke ud endnu - men tiden nærmer sig faretruende

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes 200928feb3217
Billedet er fra feb. md. 2009 ifm. en omlægning, og taget af vores søn. (Det bør for god ordens skyld nævnes, når det ikke er Kim der har taget de billeder jeg anvender.)

Håber på lidt indput og hjælp mht. hvor lavt jeg kan jeg gå ned, uden det går ud over fiskenes behov, forstå mig ret. Den måde akvariet kører på idag, fungerer perfekt, men det er en dyr og pladskrævende løsning, og skal det bibeholdes i kørende form her hos os, så skal det være mere økonomisk at holde kørende.

Nedsætning af lystiden kan være en stor faktor, det er jeg helt med på, og det vil heller ikke være noget problem, hvis akvariet kommer til at køre i kælderen, hvor det ikke skal være en del af vores daglige gøren og laden, og dagslysets øvrige indvirkning.

Malawi folk bør ikke afholde sig for, at komme med input - i mine øjne har de to søers fisk nøjagtigt de samme behov fsva. de ting der her er beskrevet.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://www.wander.dk
stausholm

stausholm

Antal indlæg : 427
Join date : 08/06/09
Age : 48
Geografisk sted : Århus

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 18:23

hejsa

lyset er den store strømsluger. jeg købte et armatur i bauhaus til 1x36W. en målning viste et forbrug på 76W 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes 107245 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes 305101
så noget elspare af en eller anden art f.eks. http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=3291&Grp=&n=10
fiskene er ligeglade, bare der ikke er mørkt hele tiden.

hydor laver nogle powerheads med meget lav forbrug. et PH på 800-1200L/T er velegnet. dit A-modul er velegnet til et filter

jeg ville osse nødigt sælge dette flotte akvarie

allan
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
Gerner

Gerner

Antal indlæg : 613
Join date : 08/06/09
Age : 59
Geografisk sted : det mørke jylland 8600

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 18:35

Ja jeg ville også nøjes med et filter i Amodulet med et hydor PH i og hvis det bare skal køre i kælderen ville jeg også lave et eller andet med sparepærer så der er noget lys på.

Det værste ved salg af akvarier er at der er så mange til salg i gul & gratis den blå avis og andre steder ,at man ikke kan få den pris for det som alt ekstraudstyret moduler osv.har kostet, så nej i kældren med det, det kunne jo være i pludselig fik brug for det igen.

PS jo det er et C modul
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
Kiwa

Kiwa

Antal indlæg : 887
Join date : 07/06/09
Age : 56
Geografisk sted : Gladsaxe (KBH området)

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 20:18

Takker for input

Har bare så svært ved at forestille mig, at en 21 L'ers filter kapacitet vil være nok til 576 L. Som nævnt er adgangen derudover, til et evt. filter i A modulet, begrænset oppefra af glaslisten der dækker ca. 5 cm. af modulets dybde/bredde (om man vil) i overfladen, og dermed er det svært tilgængeligt helt ned, i de nederste regioner af modulet ifm. en evt. oprensning af filtermaterialet.

I modul C (takker Gerner) ville jeg udover filterkapaciteten i A modulet, kunne sætte en stor filterklods i, som nemt ville kunne tages op, da adgangen til dette mdul er helt fri i toppen.

Misforstå mig ikke, jeg betvivler slet ikke på det i siger, for jeg har slet ingen erfaring med, at køre akvarier som "low budget". Har altid kørt fuld blæs mht. filtrering bare for en sikkeheds skyld.

Overvejelsen går på, at udnytte begge moduler på en eller anden måde, og jeg er jo en "seler og livrems" fanatiker, så hvis det kun skulle køres af 21 L alene, ville jeg være en anelse bekymret What a Face men tænker efter Jeres input på, om man så kunne bruge modul C, som en ekstra cirkulation/iltnings mulighed, evt. ved bare, at placere et lille powerhead uden belastning deri??.

Formålet er helt klart, at kunne undvære 2260 L'eren (den dejlige "Berta" 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes 211905 )

Mht. belysningen så ville jeg meget nødig undvære det nuværende heldækkende amatur. Dette ville jeg nok være nødsaget til, hvis jeg skulle lægge en ny lampe ovenpå dæksglas affraid . Dæksglas har jeg fra min tidlige ungdom ifm. arbejde i en inkarneret akvariebutik, fået varige fobier overfor. Det er virkelig noget fanden har skabt, og jeg har berøringsangst overfor dem. Derfor er jeg så glad for vores serviseringsvenlige amaturer, hvor man uden problemer har fri adgang til baljerne.

Men muligheden for at fjerne "lysenheden" er til stede og placere en eventuel LED belysning i stedet for. Alternativt kan lystiden på de 2xT5 nedsættes betragteligt i timeantal, så den passer med fodringer af beboerne osv.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://www.wander.dk
Unimati
Admin
Unimati

Antal indlæg : 2276
Join date : 05/06/09
Age : 41
Geografisk sted : Hvornum, Hobro

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 20:57

Du skal først og fremmest gøre op med dig selv, hvilken temperatur fiskene skal gå ved kontra rumtemperaturen. Det dur ikke at spare på belysning og wattforbrug på powerheads, hvis fiskene alligevel skal gå ved 26 grader, da varmelegemet bare vil starte det oftere. Dvs. du skal især fokusere på, at få fjernet 2260´eren, da meget af dens wattforbrug går som varme til rummet, og ikke akvariet, og dermed er ren spild.

Forresten så er der kun 18 liter filtervolume i 2260´eren Very Happy

_________________
Mvh Ole
Unimati
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://www.unimati.biz
stausholm

stausholm

Antal indlæg : 427
Join date : 08/06/09
Age : 48
Geografisk sted : Århus

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeOns 4 nov 2009 - 21:06

i "gamle" dage sagde man altid, at et filter bør være på mindst 2-3%. hvis du kan komme til at stoppe filtermateriale og PH i A-modulet, bør du ikke have problemer. det skal ikke renses det første år. jeg synes osse at du skal bruge C-modulet til filter.
jeg køre kun med et B-modul i mit 720L´s uden problemer.

mht. lampen, hvis så med kun at have den tændt 3-4 timer hver aften ? er der andet lys i lokalet ?

allan
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
SciaenochromisAntal indlæg : 441
Join date : 06/10/09

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeTors 5 nov 2009 - 8:39

det er nogle flotte baljer.... tongue

er lidt nysgerig mht. hvad er det for blåt lys du har til at sidde i og har du palceret det rør som det forreste? Og hvad det er for et underlag ("måtten") i har smidt i bunden akvariet, på første billed?

har du ikke nogen flere billeder af det andet akvarium også under opstart uden vand og grus. Det modul setup ude i hjørnerne har jeg aldrig set før nemlig.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
lgbAntal indlæg : 199
Join date : 08/06/09
Geografisk sted : Silkeborg.

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeTors 5 nov 2009 - 15:17

Tja min første tanke det var hold hvor de nogle lærke akvarier den gode Klaus Ruffert laver.(eller det kun lampen der er fra ham?) Han har nemlig også lavet mit 350 liters. Så hvis du vil sælge det, så sælg det til mig lol! (har sagt til ole han aldrig skulle have droppet dem)


Nu siger du t5 rør, du har vel ikke været så smart at købe dem i dæmbar version? Fordi så kan du nemlig købe en lyscomputer, som skure ned for lyset permanet, og derved mindsker du faktis også forbruget. hvis ikke så ville jeg også kigge på modul filter. Hvilket burde være lige så godt som filteret, i sær hvis du bruger det samme filtermateriale. Jeg elsker personligt sera's siporax, super til biologisk filtering, og det sikre også optimalt flow igennem filteret. Men som Ole er inde på, så kommer det også an på hvor varmt fiske basserne skal gå. Ellers ville jeg ikke bruge en ph ikke til at lave flow, men en steampumpe, jeg kan personligt godt lide tunze. Og så ellers brug en ph til at trække filteret.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://www.goc.se
Kiwa

Kiwa

Antal indlæg : 887
Join date : 07/06/09
Age : 56
Geografisk sted : Gladsaxe (KBH området)

576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitimeFre 6 nov 2009 - 18:09

Mange tak for alle Jeres input.

2-3% filterkapacitet, den kendte jeg ikke til Embarassed og ja det med 2260'eren, og dens varmetab til rummet er selvfølgelig fuldstændig korrekt. Den er ikke med til at holde temperaturen oppe i akvariet i dag. Det klarer de 2 ph'er og belysningen fint, med en gennemsnitlig rumtemperatur på 21,6 grader.

Temperaturen i akvariet skal uanset hvad, være ca. 25-26 grader når der går fisk i. Kælderværelset er opvarmet til ca. 20 grader, dvs. lidt lavere end der er oppe hos os selv.

Allan, det setup du kører med i 720 L'eren giver det nok cirkulation/overfladebevægelse? Hvad har du til at trække dit filter?

Godt input mht. det generelle lys i rummet. Der er et svagt lysindfald fra et enkelt vindue i rummet, men slet ikke i samme mængde som der hvor det står nu. Dvs. jeg reelt vil have behov for en timer på rumbelysningen, så overgangen fra mørke, til amaturet tænder ikke bliver for brat, alt efter hvilke fisk der er tale om.

Desværre Lasse, de fandtes ikke umiddelbart med dæmpbare amaturer dengang. Standarden var T8, men vi valgte at investere i at få T5 i, som var en noget dyrere løsning. I dag er T5 vel standard kunne jeg forestille mig. Både akvarier og amaturer er fra Ruffert.

Vi var de første kunder han fik i Danmark tilbage i 2006, da vi fandt hans akvarier på nettet. Tog chancen og købte vores 960 L hos ham. Derefter leverede han samme år vores 576 L og 720 L samtidig med en 4 m lang sag til en anden akvarist. Der var stor interesse for akvarierne, hvilket vi nævnte for Ruffert. Petgrossisten fik vist agenturet, og Ole begyndte at forhandle dem. Hvad historen derefter er kender jeg ikke til. Vores præference var dengang Woha akvarier, der som bekendt ikke er til at betale med dansk beskattede menneskepenge Wink

Sciaen Tak for rosen. Mht belysning blive jeg dig svar skyldig - det blålige lys sidder dog bagerst. Vil se om jeg kan finde vores tussegamle debat om akvariernes hjemkomst, og opbygning et eller andet sted. Så får du et link. Det kan være, at vi har skrevet hvilke rør vi på det tidspunkt kørte med.

"Måtten" er en "aqua pad" tror jeg det hedder. Den har vi anvendt til opsætninger med tunge sten, istedet for f.eks. flamingo under bundlaget. Klog af skade, så bed vores gamle Mbunaer lystigt i flamingoen, når de havde gravet sig ned gennem bundlaget, så vi havde små flamingostykker liggende og flyde rundt i vandet. Derfor valgte vi i sin tid denne løsning, hvis vi leger med tunge sten i akvarierne.

Et Mbuna kaos billede, som var den første opsætning vi lavede i 576 L'eren, og hvor måtten blev anvendt.
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Dsc0046a

Et billede af de 2 akvarier ved siden af hinanden. Det var oprindeligt ikke meningen at de skulle stå sammen, men faktisk på hver sin væg. Ideen fik vi først da de var kommet hjem, og under opbygningen. Alternativt havde vi selvfølgelig bestilt 2 x 720 L så de var ens i længden.
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Dsc0032p

Den lille modul bid der er anvendt i bunden af højre hjørne, samt den i toppen ved siden af A modulet, er "afskær" fra andre moduler anvendt i 720 L'ers akvariet. Så nej lige dem kan man ikke købe sig til.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://www.wander.dk
Sponsored content
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Empty
IndlægEmne: Re: 576 L så økonomisk som muligt - input ønskes   576 L så økonomisk som muligt - input ønskes Icon_minitime

Tilbage til toppen Go down
 
576 L så økonomisk som muligt - input ønskes
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
 :: Akvarieforum :: Filter & Filtermateriale-
Gå til: