Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte. 
IndeksSøgLog indTilmeldSeneste indlæg

 

 Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde

Go down 
ForfatterBesked
Gerner

Gerner

Antal indlæg : 613
Join date : 08/06/09
Age : 60
Geografisk sted : det mørke jylland 8600

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 13:44

Hej kunne godt tænke mig at starte en debat om dette emne, hvordan gør i det?? hvor lang tid bruger i på afklimatiseringen af henholdsvis VF og opdrættede.

tager i jer lang tid om det ,eller smider i bare fiskene i akvariet,bruger i lænere tid når det er VF end når det er opdrættede?? lad os få en saglig debat igang!!!!!
Tilbage til toppen Go down
Kiwa

Kiwa

Antal indlæg : 887
Join date : 07/06/09
Age : 56
Geografisk sted : Gladsaxe (KBH området)

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 15:32

Godt initiv Gerner, meget relevant emne at tage fat på.

Før i tiden tog vi udgangspunkt i, om de fisk vi erhvervede kom fra nogenlunde samme område som vi selv bor i. Underligt nok. Men flere havde fortalt os, at Malawi generelt var hårdføre, så der blev der bare tilsat lidt vand i den spand/poser de gik i, over måske 10 min. Derefter var det op i baljen. En hel del Malawi er efterfølgende kommet i akvarierne med minimal akklimatisering.

Vores Tropheus har egentlig fået samme hårde medfart.

En gruppe T. duboisi (F1,F2) 3-4 cm. kom fra nærområdet - ingen akklimatisering
En gruppe T. moorii moliro (F1,F2) 2-4 cm. kom fra nærområdet - ingen akklimatisering
En gruppe T. Ikola (F1) 3-4 cm store kom fra nærområdet - ingen akklimatisering.
En gruppe VF T. Kachese 6-8 cm. kom fra forhandler i nærområdet - ingen akklimatisering

Vores VF S. granulosus og P. typus havde gået hos sælger i ca. 6 måneder, så de fik et par sjatter vand over 10 min. og så røg de op hvor de hørte hjemme.

Alle de ovennævnte - stakkels dyr - men de klarede tingene fint.

Vores VF Lethrinops blev akklimatiseret grundigt, da de kun havde været i landet i en uge, inden vi fik dem hjem.

Vi fik på et tidspunkt 43 stk. S. petricola (F1) maller fra Jylland på 2-3 cm. størrelse, de blev akklimatiseret over ca. 30 min inden de kom i.

Da vi fik vores X. boulengeri (F1) som også kom fra Jylland, blev poserne lagt i overfladen i akvariummet, og akklimatisering foregik over ca. 45 min. med stille tilførsel af vand fra akvariet, efter råd fra opdrætter.

2 måneder senere kom vores C. foae (F1) hjem, også fra Jylland, og der foregik akklimatiseringen som med X. boulengeri dog over 1 time, også efter råd fra opdrætter. Dette har jeg også praktiseret efterfølgende ved hver flytning af lige disse fisk 2 gange, og senest da vores egen yngel skulle flyttes til større forhold, selvom det er inden for husets 4 vægge. Dog kun over ca 30 min. Ydermere er flytningen foregået i dagslys, og hvis det er sket om aftenen, har lyset i akvariet været tændt hele natten. Men det er måske en lidt anden snak, hvorfor jeg gør sådan med dem. Men igen udfra de råd jeg har fra opdrætteren.

De sidste fisk vi har fået hjem, er som bekendt vores VF Triglachromis som kom fra Fyn, hvor de vist havde gået i et stykke tid hos forhandleren. De blev akklimatiseret over små 3 timer. Trods det sank de 3 fisk til bunds som kanonkugler, og lå musestille i de efterfølgende timer. Fik dog at vide, at de efter sælgers erfaringer er ekstremt følsomme når de bliver flyttet og, at de skal akklimatiseres grundigt over lang tid. De klarede som bekendt skærerne, og fik det fint allerede dagen efter hjemkomsten.

Beklager det lidt roede indlæg, men kunne ikke rigtig finde en bedre opsætning af hvordan vi har gjort.

I dag kigger jeg helt klart på hvilken art det er der er tale om, og forsøger at sætte mig så meget ind i hvor sarte/følsomme de eventuelt er. Sælger bliver pumpet for oplysninger, de ved som regel en del om fiskene, og har erfaringer med tingene, og jeg gør faktisk som de siger, og forsøger ikke at eksperimentere mig ud af tingene, for evt. at kunne modbevise de erfaringer de har gjort sig/givet videre til mig.

Til gengæld har vi akklimatiseret alle vores saltvandsfisk, efter de individuelle foreskrifter, og sidst var det faktisk ved at gå galt. En enkelt lå og "tiltede" rundt i posen efter 5 min. Transporttiden for fisken i posen havde været 15-20 min. ikke alverden, men der valgte vi at afbryde akklimatiseringen, og smide fisken i akvariet efter ca. 5 min. Ved godt det er saltvand og intet har med nærværende at gøre, men mere for at nævne, at man må se på hvordan fiskene reagerer under akklimatiseringen, og gribe ind, hvis tingene ikke går som de skal/bør.

Måske er den længere akklimatisering værre end hvis fiskenen med det samme kom ned i akvariet, som forhåbentlig har rent frisk vand, og allerede er velfungerende mht. vandværdier osv.?? Jeg ved det ikke, og har som sagt ikke eksperimenteret med det, de få gange vi har fået nye fisk i de sidste par år, men holdt mig til de råd jeg har fået af sælger.

Men jeg er nok blevet lidt mere forsigtig med årerne, især efter vi er gået over til de lidt mere specielle Tangaer, som der ikke er så mange der har erfaringer med, og som man kan læse en masse om rundt omkring.
Tilbage til toppen Go down
http://www.wander.dk
sølvpil

sølvpil

Antal indlæg : 42
Join date : 14/07/09
Age : 47
Geografisk sted : Brønderslev - Danmark

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 15:48

Godt emne der her tages op.

Fremgangsmåden for mig er afhængig af hvor længe de har gået hos/ved den jeg køber fiskene.
Er de lige kommet til landet så bruger jeg 2-2,5 time, på og dryppe dem over.
Har de været ved sælger i flere uger så bruger jeg ca 1 times tid på og dryppe dem over.
Tilbage til toppen Go down
Tom & Jane

Tom & Jane

Antal indlæg : 257
Join date : 11/06/09
Geografisk sted : Brovst

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 16:22

Vi bruger nogenlunde den samme metode som I andre beskriver, ligegyldig om det er VF eller opdrættede.

Klargøring af karantæne akvarie, hvor fiskene går min. 3 uger, inden de blandes med andre fisk / kommer over i deres blivende akvarium. Om det er nødvendigt ved vi ikke scratch men vi vælger ikke at tage nogen chancer. Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 81940
Tilbage til toppen Go down
OPEKA

OPEKA

Antal indlæg : 352
Join date : 14/06/09
Geografisk sted : Roskilde

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 17:06

Tom & Jane skrev:
Vi bruger nogenlunde den samme metode som I andre beskriver, ligegyldig om det er VF eller opdrættede.

Klargøring af karantæne akvarie, hvor fiskene går min. 3 uger, inden de blandes med andre fisk / kommer over i deres blivende akvarium. Om det er nødvendigt ved vi ikke scratch men vi vælger ikke at tage nogen chancer. Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 81940

Ganske fornuftigt Jane. Dog ville jeg ikke tage så store forholdsregler hvis det er en jeg kender i forvejen.
Tilbage til toppen Go down
T.Hytting

T.Hytting

Antal indlæg : 237
Join date : 04/08/09
Age : 46
Geografisk sted : Mariager

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 17:49

Jeg bruger for det meste metoden " PLOP " og velkommen til de nye omgivelser, denne metode har jeg haft 100 % held med indtil videre, og det gælder både opdræt og VF.
I enkelte tilfælde har jeg tilvænnet dem i op til 1½ time, dette har givet samme resultat, bortset fra en enkelt gang hvor der gik to til, kort efter de var kommet i baljen.
Dette tilskriver jeg dog, at de var usædvanligt stressede og af en art der har ry for at være svære at flytte med, så det var nok sket under alle omstændigheder, dog har jeg en ide om at noget selskab i akvariet kunne have forbedret resultatet, men det er rent gætteri.
Jeg gør som Tom & Jane altid det, at de kommer i et karantæneakvarie, medmindre at jeg kender sælgeren godt, og stoler på at de er helt sygdomsfri.
Uden at have nogen form for dokumentation for at det er rigtigt, vil jeg mene at hvis vandværdierne er gode i den nye balje, så er chancerne for at det går galt uden tilvænning minimale, og hvis det gør, vil det nok være sket alligevel.
Der er helt sikkert mange af jer der er uenige, og vil sige at der er en stressfaktor i skiftende vandkvalitet, dette er jeg ikke uenig i, men jeg tror at den er minimal i forhold til det stress de oplever ved først at blive fanget, dernæst at blive fragtet i en pose eller kasse, og derefter smidt ned i nye omgivelser.
Jeg vil ikke anbefale metoden, men kan blot sige at det har fungeret her, de gange det er forsøgt.
Tilbage til toppen Go down
Tom & Jane

Tom & Jane

Antal indlæg : 257
Join date : 11/06/09
Geografisk sted : Brovst

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 20:59

Hej Opeka

Nu er det os begge 2 der skriver Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 704381 og er faktisk også enige om hvordan vi kører showet hvad det angår Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212589 Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212589

Vi har endnu ikke mødt nogen vi tør stole 100 % på med de fisk vi køber Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212694 Derfor vælger vi ikke at tage nogen risiko, vi er så i den heldige situation at have plads i et karantæne akvarium.

Som du nok ved vil vi ægre os godt og grundigt hvis en af de lidt specielle stammer vi har gik til pga. vi tager chancen.
Tilbage til toppen Go down
peter hp

peter hp

Antal indlæg : 245
Join date : 06/06/09
Geografisk sted : Hjørring

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeSøn 29 nov 2009 - 21:20

Jeg bruger gerne, et par timer, på at blande vand, til VF Tropheuser, og hvis alle ikke går til foderet, efter et par dage,
får de en kur mod parasiter og orm.

Køber ikke mange opdrættede fisk, hvis det skulle ske, så får de samme fine behandling Laughing
Tilbage til toppen Go down
Unimati
Admin
Unimati

Antal indlæg : 2276
Join date : 05/06/09
Age : 42
Geografisk sted : Hvornum, Hobro

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeMan 30 nov 2009 - 2:39

Det afhænger af, om fiskene kommer fra Danmark eller udlandet.

Er det malawier/tanganyika fra udlandet, så bliver de "dryppet ud". Dvs. fiskene i en beholder, en luftslange med ventil fra det akvarie, hvor de skal gå, og så ellers lade vandet dryppe ned i beholderen, og hælde vandet fra beholderen i ny og næ. Afdrypningen er ovre, når fiskene begynder at slås indbyrdes. Det tager mellem 2-5 timer alt efter, om fiskene har været bedøvet. Inden jeg går igang, har jeg normalt skiftet 50% af vandet i akvariet.

Amerikanere fra udlandet bliver også "dryppet ud" efter samme princip som ovenstående, og det er ovre, når fiskene forsøger at springe ud af beholderen. Det tager 2-5 timer..... alt efter om de er bedøvede.

Fisk fra Danmark ryger i akvariet med den lukkede pose, og når temperaturen er ret ens, tager jeg fisken med hånden og kommer den ned i akvariet. Uanset om det er opdræt eller VF... slut prut Very Happy

Får jeg fisk, der går direkte i en flamingokasse (jeg HADER, når det sker) eller direkte i en køletaske/spand, så ryger fisken i akvariet med det samme.

Uanset hvor fiskene kommer fra, så kommer vandet fra posen/spanden ALDRIG i mit akvarie.

Et lille sidespring, men alligevel relevant, så anbefaler jeg mine kunder at skifte 30% af deres vand i akvariet, inden de smider mine fisk i. Grunden til det er, at jeg ikke har specielt meget nitrat i vandet, og mange ligger på 25 mg/liter og derover. Ved at skifte 30% vand reducerer man det eventuelle "chok", der kunne opstå hos de nye fisk pga. stort udsving i nitratværdien..... om det har noget at skulle have sagt, ved jeg ikke, men det skader jo aldrig Wink

_________________
Mvh Ole
Unimati
Tilbage til toppen Go down
http://www.unimati.biz
Gerner

Gerner

Antal indlæg : 613
Join date : 08/06/09
Age : 60
Geografisk sted : det mørke jylland 8600

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeMan 30 nov 2009 - 10:03

Havde lidt på fornemmeren, at der nok ville kpmme flere forskellige metoder,da vi jo (heldigvis) ikke er ens lol! så ville de sa odså værre kedeligt.

Men nogle går med livrem og seler,hvor imod andre bare hælder fiskene i,jeg vil så sige (ikke for at fedte)at hvis jeg skulle afklimatisere VF ,ville bruge Ole`s metode,dermed ikke sagt at andres metoder ikke kan være lige så gode.
Tilbage til toppen Go down
OPEKA

OPEKA

Antal indlæg : 352
Join date : 14/06/09
Geografisk sted : Roskilde

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeMan 30 nov 2009 - 19:08

Tom & Jane skrev:
Hej Opeka

Nu er det os begge 2 der skriver Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 704381 og er faktisk også enige om hvordan vi kører showet hvad det angår Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212589 Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212589

Vi har endnu ikke mødt nogen vi tør stole 100 % på med de fisk vi køber Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 212694 Derfor vælger vi ikke at tage nogen risiko, vi er så i den heldige situation at have plads i et karantæne akvarium.

Som du nok ved vil vi ægre os godt og grundigt hvis en af de lidt specielle stammer vi har gik til pga. vi tager chancen.

Det må du undskylde, men der er altså svært og se hvem af jer der skriver.
Tilbage til toppen Go down
Tom & Jane

Tom & Jane

Antal indlæg : 257
Join date : 11/06/09
Geografisk sted : Brovst

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeMan 30 nov 2009 - 21:48

Hej Peter

Det gør skam ikke noget, der nok heller ikke så mange andre der kan lige finde ud af det. Wink

Til forskel til så mange andre er vi 2 om vores hobby og er også enige om hvordan vi kører tingene ift. det. bounce

Bestemt ikke fordi vi er enige om alt men mht. vores akvarier og fiskene er vi klart enige om at gør så godt som vi nu evner lol!
Tilbage til toppen Go down
Elund

Elund

Antal indlæg : 46
Join date : 10/06/09
Age : 40
Geografisk sted : Hjørring

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeTirs 1 dec 2009 - 0:54

Jeg gør det samme som Peter HP. Der kan godt gå et par timer eller tre.
Jeg er lidt mere forsigtig med de store petroer, da de lige skal vækkes efter en god turs transport.

Men efter hvad jeg har hørt, kan man "bare" smide sine nye fisk i baljen, men jeg tør nu ikke tage chancen, så hellere bruge en et par timer på lidt vandbytteri.

Hvis jeg skal komme med et bud på hvad der er vigtigst, så tror jeg faktisk at det er temperaturen. Jeg ville ikke turde smide nye fisk som ved ankomst er ca 20 grader i posen over i et akvarie med 26 grader varmt vand.

Hilsen Kasper
Tilbage til toppen Go down
http://www.tanganyikacichlider.dk
THORLEIFDK

THORLEIFDK

Antal indlæg : 169
Join date : 09/06/09
Age : 49
Geografisk sted : København

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeTors 3 dec 2009 - 15:27

Nu har jeg efterhånden pakket en del Tangaer ud af kasser som kom direkte fra søen af,og disse har jo været ganske ilde-lugtende når man åbnede for poserne Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde 305101 de er så blevet hældt ud i flamingo-kasserne hvortil frisk akvarie-vand er blevet tilført indtil ca 75 % vand er blevet skiftet og dette er vel sket hen over ca 45 min,for at derefter at blive smidt i baljen...det har jo at sket nogen af fiskene har ligget i kasserne ganske livløse når jeg har åbnet for poserne,og hvad kan man så ellers gøre andet end at bare at smide dem op i baljen med det samme,for at lave gælle-iltning-metoden,som jo så har virket på flere af fiskene,som så er livet op igen....faktum af dette må jo egentlig være at det kan lade sig gøre at dumpe dem direkte efter endt transport...men af hensyn til fiskene,afklimatisere dem ved udskiftning af transportvand med akvarie-vand er vel at foretrække for fiskene så de ikke får et for stort chok....en helt anden teori for mig er jo hvordan selve den enkelte art er pakket,forstået på den måde,at flere af eks. sandsild typerne derfra er skrøbelige og tåler ikke transport generelt,hvor jeg så har oplevet X.red princess blevet tranporteret single-pakket med meget lidt volume plads i posen,med en stor overlevelses % tilfølge...
mvh
Carsten
Tilbage til toppen Go down
https://www.youtube.com/user/THORLEIFDK
stausholm

stausholm

Antal indlæg : 427
Join date : 08/06/09
Age : 49
Geografisk sted : Århus

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeTors 3 dec 2009 - 16:01

Carsten : hvad er temperaturen på vandet i poserne, når du åbner dem ?

allan
Tilbage til toppen Go down
THORLEIFDK

THORLEIFDK

Antal indlæg : 169
Join date : 09/06/09
Age : 49
Geografisk sted : København

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeTors 3 dec 2009 - 16:39

stausholm skrev:
Carsten : hvad er temperaturen på vandet i poserne, når du åbner dem ?

allan
uha,uha...den har varieret meget fra ca 17 grader til 24-25 grader...har ikke haft "styr" på den enkelte pose,hvilket jeg jo naturligvis også godt er klar over spiller ind i den enkelte fisks overlevelse...skal måske også her indskyde,med red princess,da kom de fra syd tyskland med en transport-tid på ca 12 timer....tillige med eks. tanke på leptosomaer,der har der været stort frafald når de kom direkte fra søen,kontra tyskland,hvor de bruger kortere vej i henhold til de fragtruter de bruger kontra dem vi kan bruge her i DK,dvs større overlevelse med fisk til tyskland kontra samme fisk direkte fra søen til DK...håber det var nogenlunde forståeligt drunken
mvh
Carsten
Tilbage til toppen Go down
https://www.youtube.com/user/THORLEIFDK
Gerner

Gerner

Antal indlæg : 613
Join date : 08/06/09
Age : 60
Geografisk sted : det mørke jylland 8600

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeLør 5 dec 2009 - 16:32

Tænkte på !!! der er ingen af indlæggene der nævner noget som helst om lyset, slukker i det når de nye fisk er kommet i ?? . eller kører det i døgndrift, mens fiskene vænner sig til de nye omgivelser/medbeboere. eller kører det bare som døgnrytmen det hele tiden har gjort??
Tilbage til toppen Go down
T.Hytting

T.Hytting

Antal indlæg : 237
Join date : 04/08/09
Age : 46
Geografisk sted : Mariager

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeLør 5 dec 2009 - 17:08

Her bliver lyset slukket, når de er kommet i baljen, og så vidt muligt undgår jeg færdsel i nærheden af akvariet resten af dagen.
Tilbage til toppen Go down
Kiwa

Kiwa

Antal indlæg : 887
Join date : 07/06/09
Age : 56
Geografisk sted : Gladsaxe (KBH området)

Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitimeLør 5 dec 2009 - 17:21

De eneste jeg har lavet ændringer på lyset for, er som nævnt vores C. foae. Hvis de flyttes kommer hjem ved aftentide, lader jeg lyset være tændt over natten, hvorefter de så kommer ind i den normale rytme med lysperioderne. Men det er først i forbindelse med vores anskaffelse af dem, at jeg blev gjort opmærksom på, at den metode ville være godt for lige disse fisk.

Da vi skulle akklimatisere vores Triglachromis, som kom hjem om aftenen, var jeg meget i tvivl. Men da alle 3 stk. stadigvæk lå på bunden kl. 01.30 om natten, valgte jeg at slukke lyset hos dem, og tog chancen. Om morgenen svømmede de fint rundt. Så tror at mørket i dette tilfælde var bedre for dem, end at gå i lys.

Hvis der er bevægelse/aktivitet i rummet hvor akvariet står, ville jeg ikke slukke lyset uanset hvad. Det må vente til man ikke bevæger sig rundt, efter min mening. Men det er så bare udfra erfaringer med, at selv fisk i vante omgivelser, kan finde på at flippe, hvis der er mørkt hos dem, og der kastes skygger ind i akvariet fra ens bevægelser.
Tilbage til toppen Go down
http://www.wander.dk
Sponsored content
Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Empty
IndlægEmne: Re: Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde   Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde Icon_minitime

Tilbage til toppen Go down
 
Afklimatisering af Visdtfangede vs. Opdrættrde
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
 :: Akvarieforum :: Generelt-
Gå til: